Könyvek

Bozóki László eddig megjelent és rendelhető könyvei:

 

Bozóki László első könyve, a „VÁNDORVADÁSZ” 1994-ben  jelent meg a Nimród Alapítvány kiadásában.

Három évi kemény munkával összeállítja és saját erőből megjelenteti 2003-ban az első négynyelvű EURÓPAI TRÓFEAKATALÓGUS-t, amely 350 év fellelhető vadásztrófeáinak adatait gyűjti egybe

2010 szeptember 17-én Balatonföldvárra összehívott sajtó tájékozón Bozóki László bemutatta az új EURÓPAI ŐZBAK KATALÓGUS-t, amely 17.500 érmes őzagancs adatait dolgozta fel, gazdag képanyaggal illusztrálva. Ezt a hatalmas munkát három vadászember állította össze; Sten Breith hivatásos vadász, a Nordisk Safari trófea bírálója Dániából, kb. 5000 adattal, gazdagította. A német Burkhard Winsmann-Steins, a Wild und Hund fotósa 100 db színes fotóval illusztrálta könyvünket. Az anyagot az ötletgazda, Bozóki László erdész-hivatásos vadász és vadbiológus dolgozta fel, szerkesztette-, és sajtó alá rendezte.

 

2011 október 29-én legújabb könyvét mutatta be szűk szakmai közönségnek és a barátoknak, Balatonföldváron a 65 éves Bozóki László, aki vadászmúltjának ötvenedik évfordulójára jelentette meg “REMETEKANOK” címmel vaddisznóvadász élményeinek összefoglalását. A hangulatos rendezvényen így mondta el az író a pálya kezdetét: “Tizenegy éves koromban betegen feküdtem hónapokig, s szüleim hoztak egypár könyvet, hogy ne unatkozzak. Az egyik, Gróf Széchenyi Zsigmond könyve volt. Mire elolvastam, számomra kinyílt a világ – s ma is ennek a bűvöletében élek.” A többek számára megható önvallomás után Békés Sándor, a könyv egyik szaklektora méltatta az írások egyszerű és tiszta nyelvezetét, a tárgyilagos, irodalmias sallangoktól mentes stílusát, elbeszéléseinek megjelenítő erejét. Az egykori Széchenyi birtokon Balatonföldvár önkormányzata folyamatosan állítja helyre a még fellelhető eredeti épületeket, melynek egyike gróf Széchenyi Zsigmond egykori „Kulipintyó”-ja. Az ünnepség végén Bozóki László írásban szándéknyilatkozatot adott át a megjelent Holovits Huba polgármesternek, hogy a városnak adományozza – a Széchenyi emlékhelyeken történő állandó kiállításra – több világrészről származó trófeáinak gyűjteményét, benne remete kanjainak agyarait is – halála után.

 

Előkészületben:
  1. ŐZBAKOK (vadásztörténetek)
  2. SZARVASOK (vadásztörténetek)
  3. TRÓFEAKATALÓGUS / RAGADOZÓK és VADDISZNÓAGYARAK
  4.  VADLIBÁK (vadásztörténetek)
  5. TRÓFEAKATALÓGUS / TÜLKÖSSZARVÚAK
  6. GÖRÖNGYÖS VADÁSZÚT (vadásztörténetek)

A könyvek megrendelésével kapcsolatos információkat a Kapcsolat, rendelési információk menüpontban találja meg.